keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Säätöä

Ei ole helppoa olla OI-hoidossa ja lähteä ulkomaanmatkalle. Pitää olla kaikenmaailman todistuksia siitä, että saa kuljettaa ruiskuja ja neuloja ja hormoneja. Reseptit mukana tietty jne. jne. Suurimman   ongelman muodostaa pregnyl. Lääke, jonka saatavuus on vähintäänkin epävarmaa vähintään joka toinen kuukausi. Käsittääkseni pregnyl sisältää ainetta, jota saadaan vaihdevuosi-ikäisten naisten virtsasta (korjatkaa jos olen väärässä, en jaksa nyt tarkistaa faktoja...). Luulisi tuota tavaraa olevan maailmassa yllin kyllin, mutta ei tunnu olevan! Taas on pregnylin toimittamisesssa vaikeuksia, ja seuraavan kerran ainettaa saadaan tukkuun lokakuussa. LOKAKUUSSA! Sinnehän on puoli elämää! No, minä sitten hommasin itselleni pregnyliä seuraavaksi kolmeksi kuukaudeksi juoksemalla pitkin kyliä eri apteekeissa. Jos ei riitä, käytetään sitten syksyllä Ovitrelleä (vai mikä se nyt oli). Toinen pregnyliin liittyvä ongelma on kylmäsäilytys. Kotonahan se ei ole vaikeaa, mutta lentomatkalla hieman haasteellisempaa. Tilattuani Frio-kylmäpussukan huomasin netistä, että ilmeisesti kylmäkalleja saa ottaa koneeseen, mikäli lääkkeen säilytys edellyttää sitä. Joten tulipahan maksettua taas muutama kymppi turhaan, varsinkin jos se Frio-pussukka ei kykene pitämään lääkettä alle +15-asteisena.

Huomasin muuten tänään, että olin ilmeisesti eilen ottanut yhden clomifen-tabletin liian vähän. Ei tuo varmaan tässä konkurssissa tunnu, kun kuitenkin kaikkina muina päivinä olen ilmeisesti osannut ottaa kolme tabua per päivä.

Koska olen tänään jotakuinkin hyvällä tuulella, en viitsi mennä tapaamaan raskaana olevia ystäviäni. Miksi pitäisi kiduttaa itseään? Selvästi huomaan, että nyt mittari sillä saralla alkaa olla täynnä ja tarvitsen totisesti lomaa vauvamahoista. Eihän niitä missään voi välttää, mutta enpähän ainakaan tieten tahtoen änge niiden seuraan kääntämään veistä haavassa. Eilen myös jotenkin lohdutusta tuli siitä, että luin sellaisten naisten blogeja, joilla ei pitäisi olla mitään vikaa missään tai miehessä, mutta lapsi ei tulekaan yk 1 vaan ehkä vasta yk 8. Se antaa toivoa. Että ei se ole helppoa nuoremmilla, nätimmillä ja terveemmilläkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti