tiistai 14. elokuuta 2012

If you're going through hell, just keep going.

Tuo Winston Churchillin lausahdus on uusi mottoni. Luin sen jostain naistenlehdestä ja se kolahti. Mielestäni se sopii myös syksyn projektimme teemaan, joka on positiivisuus. Itse en ole kovin positiivisesti ajatteleva henkilö, vaan elän ennemminkin periaatteella 'pessimisti ei pety'. Uskon kuitenkin, että tuo uusi "johtoajatukseni" auttaa minua suhtautumaan elämään ja hedelmöityshoitoihin rennommin, pää pystyssä.

En oikein uskalla käyttää lapsettomuushoito-sanaa omista hoidoistani kirjoittaessani. En myöskään käytä itsestäni termiä 'lapsettomuudesta kärsivä', vaikka ehkä haluaisinkin, sillä kärsin lapsettomuudesta vuosia ja olen taas hoidoissa. Mutta olisiko ko. termin käyttäminen kuitenkaan korrektia lapsettomia tai lastani kohtaan, sillä minullahan nimenomaan on yksi (hoidoilla alkunsa saanut) lapsi? Kuitenkin lapsettomuus tuntuu jotenkin kuvaavammalta kuin hedelmättömyys, joka kalskahtaa kliiniseltä lääkäritermiltä. Sana 'lapsettomuus' kaikuu juuri niin tyhjänä kuin tyhjä syli, se tuntuu niin kovalta kuin kivi sydämellä. Mutta silti tyydyn käyttämään jotain muuta termiä, jotten loukkaisi ketään. 

Olen ollut hieman blogitauolla lomamatkojen vuoksi. Hoidot ovat nyt piinailuvaiheessa ja viikonloppuna on taas SE päivä. Flunssa iski eikä mitään positiivisia oireita ole. Tissit ovat kuin nahkalaput, joten lippu on jo puolitangossa valmiiksi. Mutta. If you're going through hell, just keep going.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti