perjantai 9. marraskuuta 2012

Telakalle

Nyt näyttää siltä, että joulukuussa alkaa tauko hoidoissa. Suoli on sellaisessa kuosissa, ettei raskaaksi tuleminen liene mahdollista. Verta näkyi eilen vähän, mutta kipuja on sitäkin enemmän. Onneksi toistaiseksi on vessaravilta vältytty. Helmikuussa on tähystys ja sitten nähdään mikä tilanne oikeasti on. Hoidoista luopuminen on kova paikka, mutta helpotus nyt kun päätös on jotakuinkin tehty. Toivon, että suoli saadaan kuntoon ja hoitoja voidaan jatkaa keväällä. Syksyllä voisimme kenties mennä ivf:ään. Tai sitten ei. Onneksi ainakin saimme miehen kanssa sovittua, että koko perhe muutamme yhdessä sille paikkakunnalle, jossa minun työni on. On suuri helpotus, ettei minun tarvitse muuttaa erilleen perheestäni. Blogitauko on nyt varmasti edessä, koska en varmaan jaksa lukea muidenkaan blogeja kun itsellä ei ole mitään mahdollisuutta raskautua. Olette kuitenkin ajatuksissani ja toivotan teille parempaa onnea kuin itselläni on kuluneen vuoden aikana ollut.

Minun on nyt keskityttävä omaan elämääni ja tehtävä siitä niin hyvä kuin se näillä annetuilla eväillä on mahdollista. Jos meille ei tule toista lasta, niin ei se ainakaan meistä ole jäänyt kiinni. Yritämme antaa ainokaisellemme niin hyvän elämän kuin mahdollista, tosin ilman sisaruksia. Kai sekin on mahdollista.

Eilen pistin pregnylin ja siemenet on kylvetty. Nyt ei ole enää omissa käsissä tämä kierto. Toivon parasta, mutten pelkää pahinta. Ei ole enää mitään hävittävää.


5 kommenttia:

 1. Myytti, toivon sulle ihan kaikkea parasta, että tuo sairautesi saataisiin niin hyvin aisoihin kuin vain suinkin mahdollista ja että estettä hoitojen jatkamiselle myöhemmin ei ole, vaikka toki ensisijaisesti toivon, että tämä hoitokerta riittäisi. Ja etenkin toivon että olisit onnellinen, minne ikinä elämä sut viekään. <3 Iso rutistus!

  VastaaPoista
 2. Ainu kiitos kauniista sanoistasi. Voimia, että jaksat jatkaa tätä raskasta matkaa.

  VastaaPoista
 3. Kannattaa ehdottomasti hoitaa maha kuntoon, kovat lääkitykset ym eivät ole kivoja raskauden aikana :(
  Vaikka toki niiden kanssa pärjää, jos tämä kierros tuo tuloksen ;) Ensimmäisen raskauden aikana mulla oli maha hyvässä kunnossa, kunnes tauti taas aktivoitui ihan raskauden lopulla ja sitten ei meinannutkaan rauhoittua millään. Nyt toisen raskauden aikana maha pysyi oikealla lääkityksellä rauhallisena.

  VastaaPoista
 4. Minkälainen lääkitys sulla on raskauksien aikana /niitä ennen /jälkeen ollut? Itselläni ei ole vielä kortsikkakuuria ole ollut, ensin yritetään 4mg:n Asacol-annoksella saada suoli kuosiin ja Colifoamia olen käyttänyt jo kohta 2 kk...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen raskauden aikana lääkitys oli asacol 4x400mg ( vähän vaihtelevasti, koska oireita ei ollut ollut useaan vuoteen) raskauden lopulla siis aktivoitui, söin kortisonia ja ruuttasin colifoamia. Aina kuurin päätyttyä olotila taas paheni joten asacol annos nostettiin 4x800 mg ja lisäksi aloitin azamunin 175 mg ja näillä on nyt menty. Azamunin aloituksen jälkeen en ole kortisonia tarvinnut. Mutta mä epäilen että vahvat lääkitykset ja raskaus yhdessä pistävät maksan turhan koville ja luulen että siitä johtuen mulle tuo hepatoosi tuli ja lopputulos oli mikä oli... Tämä on siis vaan mun omaa analyysiä. Virallisa tuloksia vielä odotellaan. Siksi kannatan ehdottomasti että kannattaa se pötsi hoitaa kuntoon ettei elimistö kuormitu liikaa. Elämä on aikamoista välillä... Kaikkea meille kasataankin. Jaksamista!

   Poista